17/05/2020 Eπαναλειτουργία του Ιερού Ναού λόγω COVID

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

Σε συνέχεια του Εγκυκλίου Σημειώματος της ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, με αριθμό 44, 2956/2020, 4/5/2020 αναφορικά με τα μέτρα ΥΓΙΕΙΝΗΣ για την επαναλειτουργία των Ιερών Ναών για τον ΚΟΡΟΝΑΪΟ(2019-nCOV) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Ο Ιερός Ναός θα πραγματοποιεί απολύμανση πριν αλλά και μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας εντός του Ναού αλλά και του προαυλίου χώρου. Ο εσωτερικός χώρος θα αερίζεται επαρκώς καθ΄ όλη τη διάρκεια των Λειτουργιών.
2. Σύμφωνα με την αναλογία των ατόμων, βάσει των τετραγωνικών του Ιερού Ναού θα τηρείται ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος του αντιστοίχου αριθμού πιστών σε κάθε Θεία Λειτουργία, Τελετή, κλπ. με την ασφαλή απόσταση μεταξύ τους.
3. Εις την είσοδο του Ιερού Ναού δεξιά και αριστερά θα υπάρχουν αντισηπτικά/απολυμαντικά ώστε οι εισερχόμενοι πιστοί να τηρούν την απαραίτητη διαδικασία απολυμάνσεως των χεριών τους.
4. Κατά την είσοδο στο Ναό θα υπάρχει ελεγχόμενη αναμονή πιστών για την αποφυγή συνωστισμού. Ο εφαρμόζων το σύστημα ελέγχου αναμονής θα φέρει τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, μάσκα & γάντια υποχρεωτικά.
5. Καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής εις τον Ιερόν Ναό οι πιστοί συνιστάται να φέρουν προστατευτική μάσκα προσώπου για την προσωπική τους ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια του συνόλου των πιστών.

Δια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Πρωτ. Σταύρος Ν.Γούλας
τ. Γυμνασιάρχης

 Αγαπητοί μου ενορίτες ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις μακριά από τις Εκκλησίες μας, από τους ανθρώπους που αγαπάμε, αλλά με οδηγό την πίστη και την αγάπη μας γιορτάσαμε με τη βοήθεια του Θεού και φέτος την Ανάσταση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Θα ήθελα να εκφράσω την άπειρη αγάπη μου και την εκτίμησή μου προς όλους σας οι οποίοι έρχεσθε αρωγοί και πάντα ενισχύετε και συνδράμετε τον Ιερό Ναό μας.

Μέσω της δικής σας αγάπης και συνδρομής, και λόγω των δύσκολων καταστάσεων που όλοι αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε σας ζητώ να συνεχίσετε με όποιο τρόπο μπορείτε να ενισχύσετε τον Ιερό Ναό μας διότι οι τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις αυτό το διάστημα είναι πλέον δυσβάσταχτες.

Μέσω της δική σας αγάπης και συνδρομής, αλλά και ορισμένων ευεργετών ολοκλήρωσαν σημαντικά έργα όπως:

• ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ 91.140,000 € + παρελκόμενα έξοδα
• Εξαγορά 20% του ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ναυπακτίας και Ρούμελης 80.000,00 €
• ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 530.000,00 € (Υπόλοιπο οφειλής = 314.500,00 €)

Για το σκοπό αυτό στρέφομαι και πάλι στην αγάπη σας, και σας ζητώ την οικειοθελώς μηνιαία συνδρομή των 20 €, (από περίπου 75 οικογένειες) ώστε να καλύπτεται έτσι η ετήσια δόση του δανείου ύψους 18.000 €, (ήτοι 1.500 € μηνιαίως).

Όσοι από εσάς, επιθυμούν να συνδράμουν παρακαλούμε να το δηλώσουν εις τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Σταύρο Ν. Γούλα ή τους κυρίους επιτρόπους του Ναού μας.

Μέσα από την καρδιά μου θερμά σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε την Χάριν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού δια πρεσβειών του εφόρου και προστάτου της ενορίας μας Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Μετ΄ευχών και αγάπης πολλής,
Δια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Πρωτ. Σταύρος Ν.Γούλας
τ. Γυμνασιάρχης

ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΕΓΑΖΕΙ:

1. Α) ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
    Β) ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

2. Α) ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
    Β) ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

3. Α) ΤΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
    Β) ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
    Γ) ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ – ΑΠΟΘΗΚΗ – WC

Εκφράζουμε προς όλους σας τις θερμές ευχαριστίες μας δια την πρόθυμον συμπαράστασή σας εις τα έργα ευποϊίας και τα έργα καλλωπισμού του Ιερού Ναού καθώς και για την συνδρομή σας στα κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα της ενορίας μας.

Δύνασθε να καταθέτετε την προσφορά σας στην Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού 5009-071122-447
ΙΒΑΝ:GR 9001720090005009071122447
ή στην Ερανική Επιτροπή του Ναού μας
λαμβάνοντας την σχετική απόδειξη
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Ιερός Ναός Ανακοινώσεις 17/05/2020 Eπαναλειτουργία του Ιερού Ναού λόγω COVID